De First Responder HartslagNu

Wat is een First Responder HartslagNu?

Een First Responder (FR) is iemand die op vrijwillige basis hulp biedt als een slachtoffer in de buurt een hartstilstand krijgt. Het 112 alarmsysteem roept FR’s Hartslag Nu in de buurt op om zo snel mogelijk naar de locatie van het slachtoffer te gaan. Daarbij wordt aangegeven of er wel of niet eerst een AED opgehaald moet worden.

N.B.: ook de mensen van de ambulance, politie en brandweer zijn First Responders

De FR heeft zich daartoe via HartslagNu.nl (onderdeel van de samenwerkende Ambulancediensten) aangemeld als vrijwilliger voor reanimatie van slachtoffers in de omgeving. Zodra iemand in de buurt een hartstilstand krijgt, ontvangt de FR een bericht.

Wat doet een FR?

Binnen 6 minuten dient een FR aanwezig te zijn bij het slachtoffer om een reanimatie te verrichten. Iedere FR in de omgeving ontvangt een bericht. Zodra een of meerdere FR’s op de plek zijn aangekomen, begint de reanimatie. Eén van hen sluit het AED systeem aan op het slachtoffer en iedereen volgt de instructies van het apparaat. De FR gaat door met reanimeren totdat de ambulance arriveert en de reanimatie over kan nemen.

VINDT U HET OOK BELANGRIJK DAT ER NIET MEER MENSEN DAN NODIG OVERLIJDEN DOOR EEN HARTSTILSTAND?

WORD OOK FIRST RESPONDER!! Hier vindt u alle informatie