Covid-19 en scholing

Reanimatiecursus (met AED) - Safety First Brandbeveiliging

Scholing

4 mei 2021

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om een reanimatiecursus te volgen. De overheid heeft tijdens de laatste persconferentie een aantal maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. Zo ook het volgen van reanimatieonderwijs. Vanaf 4 mei is iedereen weer welkom bij een reanimatiecursus.  

Blijf goed getraind

Wij zijn blij met de herstart van het reanimatieonderwijs. Sommige (burger)hulpverleners hebben al meer dan twee jaar geen scholing gehad. Het is belangrijk om goed getraind te blijven en daarom is het advies om, als het kan, elk jaar een herhalingscursus te volgen.

Uitzondering risicogroepen

Per 3 maart was het al weer mogelijk om een EHBO- of reanimatiecursus te volgen wanneer je dat nodig had voor je beroep of bedrijf. Nu kan iedereen weer meedoen aan een training. Een uitzondering hierop zijn mensen die behoren tot een risicogroep. De Nederlandse Reanimatie Raad adviseert hen nog niet deel te nemen aan reanimatieonderwijs. Ook is voor instructeurs en cursisten het advies om steeds te kijken of scholing noodzakelijk is en de risico’s verantwoord zijn.

Veiligheid voorop

Om veilig te kunnen trainen is het belangrijk dat opleiders hun trainingen volgens het brancheprotocol Veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de COVID-19 pandemie organiseren.

Volg een training in jouw buurt

Kijk op de website van de Nederlandse Reanimatie Raad of van de Hartstichting waar je in jouw buurt een reanimatietraining kunt volgen.

De Reanimatie Raad adviseert ziekenhuispersoneel om noodzakelijke trainingen zo veel mogelijk te volgen in hun eigen ziekenhuis of in de regio.

Verloopt jouw scholing binnenkort en is het door de coronacrisis onmogelijk om een herhalingscursus te volgen? Geen nood, HartslagNu blijft jou gewoon oproepen bij een hartstilstand bij jou in de buurt.

Vanwege de strenge maatregelen in ons land is het momenteel niet mogelijk om een herhalingscursus te volgen. We weten niet hoe lang het duurt voordat opleiders weer kunnen starten met trainen. Daarom heeft HartslagNu besloten om het beleid tijdelijk aan te passen. Iedereen met een verlopen scholing houden zij actief in hun oproepsysteem. Volg wanneer dat weer kan een reanimatiecursus, zodat je goed getraind blijft.

Wist je ook dat per 4 januari 2021 de geldigheid van scholingen gaat veranderen? Lees het nieuwsbericht.